
“10 Beton mikseri kamyonu ve 1 dozer”, 2016, 10 x 10 cm (11 adet), alüminyum üzerine c-print, pleksiglas çerçeve,
“Bu çalışmalar daha önce çiftlik hayvanları ile gerçekleştirdiğim serinin farklı bir versiyonu. O seride aynı ineği farklı türlere ait dokular ile görselleştirmiştim. Burada da aynı beton mikseri kamyonunun farklı renklerdeki varyasyonları mevcut. Temel olarak endüstriyel üretim mantığına biyolojik çeşitliliğin penceresinden bakmayı; kültürel göstergelerle biyolojik göstergeler arasında bağ kurmayı denedim.”
Printed ’17 “The Multiplier Effect”
- Tarih 5.05 - 10.06.2017
- Yer Mixer, Istanbul
- Küratör Eda Kehale Argün
- Sanatçılar Artists: Abidin Dino, Ahmet Sarı, Ayça Telgeren, Ayşe Gül Süter, Burhan Doğançay, Çağlar Kanzık, CANAN, Canan Tolon, Cemil Batur Gökçeer, Elif Özen, Ferruh Başağa, Gülsün Karamustafa, Güneş Bulut Yılmaz, Hale Oppenheimer, Hasan Özgür Top, Hera Büyüktaşçıyan, Huo Rf, İnci Eviner, Kerem Ozan Bayraktar, Larissa Araz, Murat Balcı, Murat Germen, Nazif Topçuoğlu, Ömer Uluç, Özge Enginöz, Rasim Aksan, Seçkin Pirim, Sena, Siavash Kheirkah, Sinan Demirtaş, Tiraje Dikmen, Volkan Aslan, Yasemin Özcan, Yaşam Şaşmazer, Yuşa Yalçıntaş
(…) Türkiye’nin modern ve çağdaş ustalarını bir araya getiren 2017 seçkisini, kendisi de Northwestern Üniversitesi Sanat Bölümü’nde baskı eğitimi almış olan Eda Kehale Argün hazırlıyor. Printed’17 “The Multiplier Effect” sergisinde, Mixer edisyonlar sayesinde, dikkat çekici sanatçıların mümkün olduğunca geniş bir sanatsever kitlesi için ulaşılabilir hale gelmesine odaklanıyor. Kehale, 30 yıla yayılan bir zaman diliminde, değişik tekniklerle üretilmiş işleri seçkiye dahil ederek, edisyonun yarattığı çarpan etkisini sanatın farklı boyutlarında izleyiciyle paylaşmayı hedefliyor.
Printed ’17 “The Multiplier Effect” geniş formatlı sanatsal fotoğraflardan, video enstalasyon gibi dijital olarak üretilmiş işlere, serigrafiden, linol baskıya kadar çok çeşitli teknikler ile üretilen eserlere yer veriyor. Serginin başlıca amacı, doğası itibari ile çoğaltılabilir sanat eserlerini ulaşılabilir fiyatlarla izleyiciye sunabilmek.